Disciplines

Engineering is (an) art

BoCari International Proces Engineering. Art by Y. Né
© Y. Né

Wij zijn BoCari International

BoCari International B.V. levert al meer dan 20 jaar kennis en kunde aan de industrie.

We helpen de industrie bij het realiseren en verbeteren van processen en locaties zodat sneller, duurzamer, schoner, veiliger, flexibeler en slimmer gewerkt kan worden. Dit doen we graag op project- en detacheringsbasis.

Hiervoor hebben we niet alleen ons eigen team, maar hebben we ook een prima extern netwerk.

BoCari International Building Bridges. Art by Y. Né
© Y. Né

Informatie nodig?

Door onze persoonlijke en praktische aanpak helpen wij onze klanten met de juiste oplossingen.

U kunt altijd contact opnemen met Bocari International BV. Wij helpen u graag.

Onze disciplines

Binnen de industrie maken wij de vertalingen van proces naar functie. Projectmanagement, multidisciplinaire vakkennis en een brede kennis van procesgerelateerde risicoanalyses behoren tot de sterke punten van onze projectaanpak.

Process engineering

Process Engineering is de basis van elk proces. Hierin worden functionaliteit, prestaties, veiligheidsvoorzieningen en automatiseringsconcepten uitgewerkt. Deze zaken vertalen wij naar een P&ID (Process Instrumentation Diagram ) en een Itemlist waarin hoofdstromen, nevenstromen en utilities worden opgenomen. De loop van leidingen, de plaats van apparatuur en appendages en de types worden geïntegreerd. Daarnaast wordt er gezocht naar optimalisatie van het procesontwerp. Wij verzorgen voor u: PFD (Process Flow Diagram), P&ID (Process & Instrumentation Diagram), itemlist tank-, equipment-, pomp- en warmtewisselaar specificaties, instrumentatie specificaties, procesbeschrijving, utility specification, SIL en ATEX classificatie.

Elektrotechniek & Instrumentatie

Wij bieden een antwoord op al uw vragen op het gebied van E&I. Onze diensten omvatten (onderhouds) engineering, ontwerp en bouw van skids, meet & regeltechniek, automatisering (PLC / SCADA), hoogspanningstechnieken, verlichting, beveiliging en management systemen. We gebruiken softwarepakketten zoals E-plan, Autocad en In-Tools voor het ontwerpen en berekenen van aanpassingen aan fabrieken.

Mechanical engineering

Onze focus van deze discipline ligt op het berekenen, ontwerpen, analyseren, produceren en onderhouden van onder andere machines en systemen. We ontwerpen en tekenen onder andere werktuigbouwkundige installaties. Daarnaast zit ook het maken van technische berekeningen, en het analyseren en testen van systemen in ons pakket.

Plant Design

Wij zijn gespecialiseerd in het optimaliseren en ontwerpen van zowel bestaande als nieuwe fabrieken. Tijdens het ontwerpproces werken we nauw samen met de klant voor een optimaal resultaat. Met 3D-technologie bieden onze ingenieurs de meest efficiënte en onderhoudsvriendelijke oplossingen voor zowel het ontwerp van het systeem als de indeling.

Industriële Automatisering

Industriële automatisering is gericht op elektrotechnische en besturingsvraagstukken binnen de industrie. De productielijn/machine is een belangrijk onderdeel binnen uw bedrijfsvoering. Deze moet efficiënt en betrouwbaar zijn. Wanneer er problemen zijn of hij functioneert niet optimaal, dan wilt u een partij die u op elektrotechnisch en automatiserings gebied kan ontzorgen. Bocari International BV heeft een team van specialisten paraat staan voor een succesvolle uitvoering van elektrotechnische en automatisering vraagstukken, binnen uw bedrijfsvoering.

Projectmanagement

Zeer grote en complexe projecten in de industrie worden vaak afgesloten via een EPCM-overeenkomst (Engineering Procurement Construction Management). Onze projectmanagers hebben alle multidisciplinaire competenties in huis en verzorgen het ontwerp-, inkoop- en constructiewerk zodat uw project op tijd en binnen budget afgerond kan worden. Onze expertise hierbij zijn: constructiemanagement, site surveys, vergunningen, engineering en projectinkoop.

Software & Control

Onze diensten omvatten consultancy, technische automatisering (PLC en SCADA), Distributed Control System (DCS), batch control, tankterminal automatisering (o.a. PCS7 Route Control) en instrumentatie. Onze medewerkers hebben uitgebreide kennis en ervaring om innovatieve technische oplossingen te creëren voor onze klanten: van consulting en implementatie tot exploitatie en onderhoud.

BoCari International Multidisciplinaire Vakkennis. Art by Y. Né
© Y. Né
We helpen de industrie bij het realiseren en verbeteren van processen en locaties.